Tájékoztatás olimpiai nevezéssel kapcsolatban

Tájékoztatás a 61. Országos Kiállítással és az olimpiai nevezéssel kapcsolatban, az OJK 02.3/17-1/2017. szám alatti tiltó határozat elrendelését követően.

– Az Országos Járványvédelmi Központ határozata alapján a 61. Országos Kiállításra postagalambok szállítása és kiállítása egyaránt tilos. A tilalom kiterjed valamennyi postagalambra, tehát sem kiállítási kategóriákban sem vásári, eladási céllal nem lehet semmilyen galambot kiállítani.

– A kiállítást az eredetileg tervezett helyszínen és termékforgalmazókkal, árusokkal megtartjuk. A galambárusok kivételével a 23 jelentkezett cég közül 21 erősítette meg részvételi szándékát, akik szombaton, a nyitvatartási időben fogadják a látogatókat.

– Helyszín: Syma „C” csarnok (Budapest, Dózsa György út 1.), nyitvatartás: 2017. január 14., 9-18 óra.

– A váratlan események miatt a belépés mindenki számára díjtalan.

– A kiállításon standard kategóriában nem adunk ki díjakat, a sportkategóriás galambok díjazása a nevezések alapján történik.

– A kiállítás ideje alatt szervezünk különböző előadásokat, konzultációs lehetőségeket biztosítunk (bírálók képzése, 2017. évi versenyekkel kapcsolatos információk, állategészségügyi kérdések, Magyarország élversenyzőinek bemutatkozása)

– Az országos díjkiosztó a tervezettnek megfelelően kerül megrendezésre, 2017. január 14-én 20 órakor a Hotel Aréna éttermében.

 

Az olimpiára való felkészülés, részvétel a postagalamb olimpián:

– A sport kategóriákban az országos kiállítás nevezése alapján történik a nevezés.

– A standard galambok kiválogatását 2017. január 20-22-én tervezzük megrendezni. Az országos nevezés alapján régiós válogatókat szervezünk, amelyről a kerületeket külön értesítjük.

– A szállításhoz szükséges állategészségügyi dokumentumokat minden érintett tenyésztőnek magának kell beszereznie.